کنجد

كنجد مرغوب ايراني

کنجد

محصول گیاه کنجد به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک، مسطح و بیضوی شکل است که دانه کنجد نامیده می شود و بخش مورد استفاده این گیاه است.

این دانه به رنگ های سفید، خاکستری و سیاه هستند که نوع سفید مرغوبیت بیشتری دارد.

کاربردی ترین قسمت گیاه آن، دانه است که نزدیک به 75% چربی و پروتئین در آن وجود دارد.

کنجد منبع مهمی از نیاسین، اسید فولیک و توکوفرول (500 الی 700 میلی گرم در هر کیلوگرم) بویژه گاماتوکوفذول، مواد معدنی (5 تا 7 درصد)، فسفر (0.7 درصد) ،آهن و مقدار اندکی ویتامین A می باشد.

گیاه کنجد

گذشتگان و کنجد

کنجد یکی از قدیمی ترین دانه هایی است که در میان دانه ها جزء سرشارترین منابع روغنی محسوب می شود.

استفاده از مواد غذایی که در ترکیب آنها این دانه باارزش و یا روغن آن به نحوی به کار رفته باشد، به زمان های بسیار دور برمی گردد. بیش از 5000 سال از استفاده این دانه شگفت انگیز می گذرد.

اشاره به استفاده از کنجد به عنوان مائده آسمانی که بر قوم بنی اسرائیل نازل شده، در قرآن کریم محکم ترین سند ادوار گذشته است.

این گیاه تولید دانه ای می کند که عمده آن جهت تولید روغن خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد.

جایگاه مصرف کنجد در سایر نقاط دنیا

ظاهرا این دانه قدیمی ترین دانه روغنی در جهان است. در حال حاضر تولید آن در دنیا حدود دو میلیون تن در سال است که قسمت عمده آن برای تولید روغن کنجد مصرف می شود.

هند و چین امروزه از بزرگترین تولید کنندگان این محصول در جهان به حساب می آیند. بیش از 90 درصد کنجد کاشته شده در ایران نیز صرف تهیه روغن و تهیه ارده می شود.

در اروپای و آمریکای شمالی روغن کنجد به مقدار زیادی برای تولید مارگارین و سایر روغن های خوراکی با کیفیت بالا استفاده می گردد.

در ایران خوراکی های فراوانی مانند انواع حلواارده، سوهان کنجدی،ارده یزدی، حلواارده روغنی، ارده کشی، حلواشکری بسیاری محصولات دیگر استفاده می شود.

خواص کنجد

این دانه قدیمی سرشار از کلسیم است و بسیار مناسب برای افرادیست که از لبنیات و شیر استفاده نمی کنند.

برای تقویت میل جنسی و چاق شدن بسیار مؤثر است. وجود انواع مواد مغزی نظیر ویتامین های E-B و D در کنجد و فرآورده های آن کمک قابل توجهی به سلامت مصرف کننده می کند.

کنجد مرغوب و کنجد ایرانی از فروشگاه کنجدک

فروشگاه کنجدک

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *